Appelsinmoussé

Bunn
100 g usaltet smør, smeltet
120 g hvetemel
5 g bakepulver
60 g glukose
30 g melk

Fremgangsmåte:
• Bland sammen alle ingredienser til en jevn masse.
• Hell massen på en silikonmatte eller bakepapir.
• Strø på en blanding av malt kanel, vanilje og kardemomme.
• Stekes ved 180 ºC ca. 7 min.

 

Sjokoladeganachè
250 g fløte
110 g usaltet smør
70 g honning
650 g hvit sjokolade-Ivoire

Fremgangsmåte:
• Kok opp fløte med smør og honning.
• Hell væsken over sjokoladen, rør godt rundt.
Bruk gjerne stavmikser for å oppnå en emulsjon.
• Fyll i en form, tilsvarende langpanne (ca. 1 cm høy).
Settes på frys.
• Stikk ut ønsket størrelse og form når den er frossen.

 

Appelsin mousse 2 kaker
4 egg
100 g sukker
200 g appelsinjuice
8 plater gelatin
300 g pisket krem

Fremgangsmåte:
• Bløtlegg gelatin.
• Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett appelsinjuice.
• Varm opp gelatin, spe ut med litt krem, vend inn i eggedosisen.
• Vend inn pisket krem.

Hvit sjokoladeglasur
Bruk samme resept som ved appelsin-formkake.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no