Stekt appelsinformkake

Når man produserer en smørbasert kakebunn (sjokolademasse, sachermasse osv.), så pisker man alltid smør med sukker hvitt, før man tilsetter egg.
Det kan skje en gang i blant at massen skiller seg og det er en tidskrevende fremgangsmåte. Jeg velger derfor å bruke Witzelsberger teknikk. Fordelene snakker for seg selv: Tar mindre tid, ikke svinn og er en lettvint fremgangsmåte.

Masse for ca. 3 kakeformer (men kan oppskaleres)
13 eggeplommer
13 eggehviter
500 g usaltet smør, smeltet, ca. 60 ºC
300 g sukker
500 g siktet hvetemel
50 g maisenna
10 g vaniljesukker
10 g sitronsaft
20 g Grand Marnier
Appelsinfilet etter eget ønske

Fremgangsmåte
• Pisk eggehvite og sukker stivt.
• Tilsett Grand Marnier, sitronsaft og vaniljesukker i eggeplommene.
• Hell langsomt smør i plommene. Rør rundt, men ikke visp.
• Vend forsiktig inn eggehvite.
• Vend inn mel, maisenna og appelsinfilet.
• Fyll i kakeformer.
• Stekes ved 170 ºC i ca. 50 min.

 

Sjokoladeglasur
Hvit Glasur (kan oppskaleres)
2 plater gelatin
300 g fløte
50 g melk
250 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte
• Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
• Kok opp fløte og melk.
• Tilsett gelatinplater, rør godt rundt.
• Hell væsken over sjokoladen, rør rundt.
• Avkjøl, brukes ved 30 ºC.
• Kan oppbevares på kjøl.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no