Rabarbra og jordbær

SØT PAIDEIG
450 g mykt smør
225 g melis
1 egg
675 g mel
1 vaniljestang, frø
saft og zest av en ½ sitron

Kjøres som en mørdeig, kjevle tynt ut og legg i en paiform.

Halvstekes på 180 °C i ca 10 minutter.

150 g smør
150 g sukker
3 egg
150 g mel

Røres sammen og smøres jevnt på paibunnen.

RABARBRAKOMPOTT
kok en frisk rabarbra kompott
rabarbra
sukker
sitronjuice
kanel
maizenna
jordbær

Smak til og kok til rabarbraen er blitt mør, jevnes litt
med maizenna. Sil av overflødig juice og når rabarbraen er blitt kald, vend inn grovhakkede jordbær.

Dette helles så over på bunnen og dekkes tilslutt med streusel. Bakes på 180 °C til gylden farge.

STREUSEL
400 g sukker
200 g mykt smør
400 g mel

Blandes sammen.

Rabarbraen og jordbærene begynner nå å komme ut i
butikkene.

Smaker perfekt sammen med solskinn og festdag!

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no