Hvit sjokolademousse

SJOKOLADEBUNN
420 g sjokolade
220 g smør
200 g eggeplommer
400 g eggehviter
220 g sukker
70 g hvetemel

Smelt sjokolade og smør til ca 40 grader. Pisk eggehviter og sukker til bløt marengs. Bland inn eggeplommene i sjokoladeblandingen og vend inn marengsen og hvetemelet forsiktig. Avslutt med melet for å få en fin og homogen masse. Fylles i former som er 1 cm mindre enn kakens ønskede størrelse og stekes på 180 grader i 10-15 min.

PASJONSFRUKT KREM
250 g pasjonsfrukt juice
140 g eggeplommer
160 g hele egg
200 g sukker
200 g usaltet smør

Bland juicen, egg, eggeplommer og sukker. Dette røres godt og varmes opp under omrøring til 85 grader. Ha i usaltet smør og kjøres med stavmixser til glatt og homogen masse. Avkjøles.

HVIT SJOKOLADEMOUSSE
600 g hvit sjokolade
200 g fløte
100 g eggeplommer
70 g sukker
1000 g fløte krem
1 stk vaniljestang
16 plater gelatin

Varm opp fløte, sukker og eggeplommer til 85 grader under omrøring. Hell dette over finhakket sjokolade og rør til glatt og homogen masse. Smelt gelatin og ha i massen, La denne være på ca 40 grader, så vendes inn lettpisket fløtekrem.

HVIT SJOKOLADEGLASUR
600 g hvit sjokolade
125 g fløte
100 g kakaofett
Titanoksyd
100 g glukose
5 plater gelatin

Kok opp fløte, glukose og fettet kjør så titanoksyden ut i litt vann som så helles i. Ha i bløyte, gelatin og sjokoladen som røres glatt. Bør avkjøles før man varmer den opp igjen og bruker den.

MONTERING
Legg sjokoladebunnen som i en ring som er 1 cm større i diameter. Sprøyt på pasjonsfruktkremen til et jevnt lag. Hvis man ønsker, kan man legge på en biskuitbunn og dynke denne med en god punsj. Hell så den hvite sjokolademoussen over og stryk den glatt. Settes på frys i 6–10 timer minimum. Dagen for presentasjon varmes glasuren til 35–40 grader og kaken tas ut av ringen og glaseres og dekoreres.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no