Eple- og mandelterte

120 g smør
120 g sukker
170 g mandelmel
35 g maizenna
3 stk egg

Bland det tørre sammen med grind, tilsett eggene til slutt.

375 g melk
90 g sukker
1 stk vaniljestang
Kokes opp.
4 stk eggeplommer
60 g sukker
35 g maizenna

Kokes til vaniljekrem, blandes sammen med mandelmassen.
Smak til med rom/calvados.

3 stk epler i skiver
Stekes ved 180 grader i 15–20 minutter

EPLESUPPE
500 g grønn eplepurè
1 dl sukkerlake
1/2 stk vaniljestang
Saften fra 1 stk sitron
Grønn kardemomme
Kok opp sukkerlake med krydder, helles i eplepurè. Smak til med sitronsaften.
Ta ut krydderet etter noen timer.
Kjøres på stavmikser.

 

CALVADOSISKREM
500 g H-melk
600 g fløte
250 g sukker
50 g glukose
160 g eggeplommer
2 stk tahitivaniljestenger
Stabilisator.

Calvados: Kok opp melk, fløte, sukker, glukose og vaniljestenger. Legeres med eggeplommene.

Smakes til med calvados.

Kjøres i ismaskin.

ANRETNING:
Anrett epleterten i en dyp tallerken med eplesuppe rundt, calvadosiskremen over
og eplechips som pynt.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no