Sjokolademousse

Baileys mousse
100 g vaniljesaus
50 g Baileys
200 g fløte
2 plater gelatin


Smelt gelatin i litt av Baileysen og bland det inn i vaniljesausen, vend den piskede fløten inn og støpes i ring som er litt mindre enn den du skal montere kaken i. Frys slik at den blir avkjølt til du trenger den.

Sjokolademousse
450 g fløte
300 g couverture
95 g smør
170 g sukker
5 stk egg
5,5 plater gelatin

Fløten piskes, egg og sukker til eggedosis, smør og couverture smeltes og blandes, tilsett i eggedosisen, tilsett den smeltede gelatinen før kremen vendes i til slutt.

Montering
Finn frem kakering 22 cm, og legg en nøttebunn i. Ta litt sjokolademousse i formen slik at bunnen er godt dekket, legg i Baileys-moussen før du fyller opp med sjokolademousse. Kaken fryses slik at den er kald før den glaseres.

Sjokoladeglasur
300 g couverture
2 dl fløte Kokes opp og røres i sjokoladen.

Vaniljesaus
500 g fløte
500 g melk
120 g sukker
1 vaniljestang
240 g eggeplommer

Fløte, melk, sukker og vaniljestang kokes opp før eggeplommene blandes inn, siles og avkjøles.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no