Vaniljebavaroise

Sjokoladebunn uten mel
166 g eggehvite
58 g melis
166 g couverture
40 g smør
32 g eggeplommer

Eggeplommer blandes med smeltet smør og couverture, eggehvitte og sukker piskes til marengs og vendes inn. Sprøytes ut i ønsket størrelse og stekes på 180 °C i cirka 10 minutter.

Karamelliserte pærer
200 g sukker
2 stk pærer
Evnt. en skvett cognac


Smelt sukker til karamell og tilsett 10 g smør, før pærene som er kuttet opp i terninger, tilsettes slik at de koker til de blir møre.

Vaniljebavaroise
2,5 dl melk
120 g sukker
5 eggeplommer
1 vaniljestang
6 plater gelatin
3,5 dl kremfløte


Kok opp melk, sukker og vaniljestang. Pisk eggeplommer sammen og visp den kokende melken i. Ta de oppbløtte gelatinplatene i den varme eggekremen. Avkjøles litt før kremen vendes inn.
Ta en ring, legg i kakebunn, legg på pærer og til slutt vaniljebavaroisen.
Settes kaldt slik at kaken stivner. Ta på en nøytral gelé på toppen før den serveres og pynt etter eget ønske.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no