Smakfult grovbrød

Kornblanding som brukes består av:

1 del store havregryn
1 del solsikkekjerner (eller gresskarkjerner)
1 del dampvalsede ruggryn (eller rug helkorn)
1,5 del maltede hveteflak (granary)

300 g kornblanding bløtlegges i lik mengde vann, gjerne dagen før.
1100 g sammalt hvete 30 (mellomgrov) bløtlegges med
1200 g vann i ca. 30 min
45 g havsalt
80 g gluten
100 g havremel
600 g siktet hvetemel
150 g combicorn
50 g flytende rugsur (ca. 150 syregrader)
80 g maltekstrakt (mørk sirup kan også brukes)
40 g pressgjær

Eltetid 30 + sakte. Vekt 890 g Steketid 45–50 min ca. 230 ºC.
2 stk. langsgående snitt rett før brødene skyves. Settes uten tildekning på kjøl dagen før stek.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no