Sandwichkake

Plasseres rett på fatet, eller gjerne fat med stett.
En populær variant her hos Maja`s er med kylling. Kaken deles i to på langs.
Smør både bunn og lokk med rømme og Heinz bbq saus.
Legg på salatblader og fyll med mais, rødløk og kylling.
Av kaken får man 8 gode biter.

Trinn 1
20 g havsalt
30 g prozimi flytende hvetesur
100 g siktet rug
50 g gjær
2200 g siktet hvete
80 g sukker
1 dl eggemasse
200 g margarin
1000 g vann

Eltes smidig som en bolledeig.
Deigen hviler 30–45 minutter.

Trinn 2
Så tilsettes:
200 g combicorn
15 g gjær
600 g grov hvete
50 g margarin
2–3 dl vann

Eltes 2 minutter sakte, så hurtig til deigen er smidig.

Denne deigen bruker jeg til både sandwichkake og grove focaccia. Underveis i raskingen pensler du med en krydderblanding du liker. Jeg bruker en blanding av hvitløk, havsalt, sukker, oregano og hvit pepper. Krydderblandingen bløtlegges i en god olivenolje før pensling.

Sandwichkaken veies av på 700 g, rundvirkes og settes på oljet aluminiumsplate.

Settes til rasking i ca. 30–45 minutter.

Dypp fingrer i oliven/krydderblandingen og trykk deigen flat og rund, ca. 30 cm i diameter. Trykk flere hull i deigen. Gaffel eller spikerrulle kan brukes.
Pensles med krydderblanding, raskes så videre i ca. 45 minutter.

Stekes ca. 9–10 minutter.

Sukkeret i deigen gjør steketiden kort, slik at kaken blir myk og saftig. Finn en steketemperatur som passer din ovn.
Rett etter stek settes kaken over på perforerte plater eller trebord. Dette for å unngå kondens.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no