Speltbrød

Ingredieser
10 kg siktet spelt
5 kg sammalt spelt
300 g maltekstrakt
10 liter vann

Alle ingrediensene eltes til alt er godt blandet, ca. 5 minutter. La stå å hvile i 30 minutter før salt og gjær tilsettes.

150 g fersk gjær
200 g salt

Eltes mellom 15 og 20 minutter, må være litt obs på at speltdeigen tåler litt mindre elting enn deiger av hvete. Deigen taes opp og legges over i smurte bakker, dekkes til, heves til dobbel størrelse. Strammes opp og heves igjen til dobbel størrelse. Deles i emner på 900 g og slåes direkte opp, legges i smurt form og strøes med sammalt spelt. Heves til dobbel størrelse.
Snittes og stekes.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no