Surdeigsbrød

Ingredieser
5,5 kg siktet hvetemel
300 g sammalt rug grov
300 g rugmel
1 liter lys surdeig (frisket og oppbevart ute i romtemp. ca. 3 timer før deigen skal lages)
4 liter vann

Alle ingredienser blandes og eltes ca. 5 minutter.
La stå i ca. 30 minutter før salt tilsettes.

75 g salt

Salt tilsettes og deigen eltes i ca. 20 minutter, taes opp og legges over i smurt bakk. Dekkes til og settes lunt i ca. 4 timer, strammes opp og dekkes til, la heve i ca. 1 time til før deigen deles i emner på 900 g. slåes forsiktig opp og legges på melet duk. Dekkes til og heves ca. 2 timer før de strøes med mel, snittes og stekes.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no