5-Kornbrød

Ingredienser
Dagen før:
400 g valsa spelt
400 g valsa hvete
350 g valsa bygg
300 g valsa rug
18 dl kokende vann

Korn blandes og overhelles kokende vann,
la stå 1 time før det settes på kjøl til neste dag.

400 g sammalt spelt, fin.
400 g sammalt hvete, mellomgrov
350 g sammalt bygg, fin
300 g sammalt rug, grov
300 g sammalt havre, mellomgrov
4 kg siktet hvetemel
50 g mørk sirup
3 liter kaldt vann
1 liter kefir

Alle ingrediensene eltes til alt er godt blandet, ca. 5 minutter. La stå å hvile i 30 minutter før salt, gjær og smør tilsettes.

85 g fersk gjær
115 g salt
85 g meierismør, normalsaltet

Eltes ca. 10 minutter før havregryn og loffdeig tilsettes.

300 g havregryn
1,5 kg loffdeig

Eltes ca. 10 minutter.

Taes opp og legges over i smurte bakker, dekkes til. Heves til dobbel størrelse, strammes opp og heves en time til, deles i emner på 900 g. Formes og settes på melet plate/benk dekkes til og heves til dobbel størrelse. Slåes opp og settes på melet linduk eller legges i smurte former, strøes med mel og heves til dobbel størrelse. Snittes og stekes.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no