Teaterbolle

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
2 dl sukker
300 g kesam
17-18 dl hvetemel

FYLL
200 g smør
2 ss kanel
2 dl sukker
Remonce
Melis
Jordbær
Egg til pensling etter steking

FREMGANGSMÅTE
Smelt smør og lunk gjæren. Rør gjæren ut i vesken og rør inn sukker og kesam. Elt
inn mel til en smidig, ikke for fast deig.
Hev til dobbel størrelse. Del deigen i fire like store deler, kjevle ut til ca 20 x 60 cm.
Bre på fyll utover og brett sammen til tre lag, skjær hver bit ca 10 cm, skjær en
stripe helt igjennom på langs og vreng den opp på begge sider. La de etterheve ca 30–40 minutter. Sprøyt en stripe remonce over på midten. Stekes ved 250 grader i 5–7 minutter. Pensle med egg rett etter steking. Pyntes med melis-dryss og jordbær. Alternativt en stripe med vaniljekrem i stedet for remonce.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no