Sjokolademousse

80 g sukker
113 g melk
113 g fløte
140 g eggeplomme
8 g gelatin pulver
600 g melkesjokolade 32%
900 g pisket fløte

Brun sukkeret, ha i melk og fløte og tilsett eggeplommene. Varm så dette opp til 86 grader. Ha i sjokolade og la den svalne til ca. 40 grader. Løft forsiktig inn lettpisket fløte.

Champagnegelé
10 g kokegelé-konsentrat  nøytral
250 g sukker
500 g champagne (musserende vin)

Bland sukker og gelépulver, varm champagne til 85 – 90 grader. Rør inn sukker og gelépulver og hell i ønskede former. La geléen stivne ute eller i kjølskap. 

Mandelbunn
125 g vann
200 g sukker
50 g marengs pulver
200 g revne mandler

Bland vann og sukker til sukkeret har løst seg opp. Ha i marengspulver og pisk til du får en lett marengs, løft inn malte mandler. Helles i ringer eller former og stekes på 180 grader i ca. 20 minutter. Resepten holder til ca. 4 bunner á 18 cm.

Montering:
Kakene kan støpes i Pavoflex-former. Fyll formene ca. halvfulle med den karamelliserte melkesjokolademoussen.
Legg så inn champagnegelé. Fyll opp med moussen, men la det være plass til en mandelbunn på toppen.
Settes på frys. Når moussen er frossen, kan man ta den ut av matten.
Kakene pyntes etter eget ønske.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no