Sjokolademousse

(oppskrift er til en kake i 26 cm ring)

Sjokolademousse
280 g melk
1 stk vaniljestang
520 g sjokolade, kvit
8 g gelatin
560 g krem, lettpisket

• Kok opp melk og vanilje
• Tilsett gelatin
• Rør inn sjokolade
• Avkjøl til 24*c
• Vend inn krem

Pasjonskrem
160 g pure
50 g eggeplomme
60 g egg
50 g sukker
60 g smør
2 g gelatin

• Varm opp alt utenom smør og gelatin
• Når det setter seg- ta av plata og sil
• Tilsett gelatin
• Rør inn smør

Sjokoladebunn
100 g sjokolade, bitter
55 g smør
50 g eggeplommer
100 g eggehviter
55 g sukker
20 g glutenfritt mjøl 

• Smelt sjokolade til 58’c
• Rør inn smør
• Pisk eggehviter og sukker til halvstiv marengs
• Rør eggeplommer raskt inn i sjokoladen
• Vend inn marengs
• Vend inn mjøl
• Steik i 10 min. ved 180’c

Kvit sjokoladeganasj
200 g kvit sjokolade med titanoksid
120 g fløyte
1 pl gelatin

• Kok opp fløyte
• Bland inn gelatin
• Vend forsiktig inn i sjokoladen


Montering
- Legg en dekorbunn i kanten på forma
- Legg i sjokoladebunn
- Fyll halvveis opp med sjokolademousse
- Legg i pasjonskrem og fyll opp kaken med mousse
- Når kaken er avkjølt stryker du over et tynt lag med kvit sjokoladeganasj og fjerner ringen

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no