Ostekake

Kjeksbunn
175 g kjeks (havre/sweet meal) knuses
100 g valnøtter, hakkes
150 g margarin

Gjør klar to kakeringer på 22 cm med bunn av bakepapir + plastikkstrimle rundt.
Smelt margarinen i en panne. Tilsett kjeks og hakka valnøtter, stek dette i et par minutter til massen er gylden. Trykk kjeksblandingen i bunnen av de to kakeformene du har gjort klar.


Ostemasen

500 g kremost naturell
325 g sukker
2 dl konsentrert appelsinjuice (kan erstatte litt med sitronsaft for smak)
7 plater gelatin
7 dl kremfløte
                
Legg gelatinen i bløt i 10 minutter. Ha kremost og sukker i kjøkkenmaskin og kjør til det er glatt masse. Pisk fløten halvstiv. Varm appelsinjuice til kokepunktet, ta av platen og trykk ut vannet av gelatinplatene og rør dem ut i den varme juicen,
dette må skje fort. Avkjøl LITT før du rører juiceblandingen inn i osteblandingen i en tynn stråle.
Bland dette med den halvpiskede kremen. Hell den ferdige blandingen over kjeksbunnen og sett kaken i fryseren til den stivner. Pass på at det er plass til geléen i ringen, som skal være over hele kaken.


Gelé
1 dl konsentrert appelsinjuice
1 dl vann
75 g sukker
5 plater gelatin

Legg gelatinen i bløt i 10 minutter. Kok opp juice, vann og sukker. Rør inn gelatinen. Avkjøl, og hell den over hele kaka. Sette kaken inni fryseren. Når kaken har stivnet kan du begynne å pynte.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no