Sjokolademoussé

150 g eggeplommer
100 g sukker
280 g 62% couverture
550 g lett pisket kremfløte

Kok sukkeret til 125 grader. Når sukkeret er kommet opp til 118 grader setter du på eggeplommene til pisking. Sjokoladen varmes opp til 58 grader. Ha sukkeret i en tynn stråle i eggeplommene. Sjokoladen tilsettes i flere omganger. Til slutt has den lett piskede fløten i.

Hvit sjokolademoussé innlegg med acaciehonning
1100 g melk
3 stk. vaniljestang
30 g gelatin pulver
250 g acaciehonning
1400 g hvit sjokolade
1500 g lett pisket kremfløte

Melk, gelatin og vaniljestenger kokes opp, ha i honningen.
Smelt sjokoladen.
Lag en emulsjon og la den avkjøles til ca 23 grader.
Vend inn lett pisket kremfløte.

Montering
Legg en god bunn etter ønske i en ring. Hell litt sjokolademoussé i formen. Legg innlegget som er frosset oppi og fyll deretter opp med sjokolademoussé.
Kaken fryses og trekkes med en sjokoladeglasur eller sprayes med sjokolade.

Sjokolade til spraying
1000 g lys couverture
300 g kakaofett

Kakaofett smeltes først. Ha i sjokoladen og varm til 50-60 grader.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no