Rock and Roll

Mørk og hvit sjokolademoussé med kaktus/lime gelé
3 kaker á 18 cm eller 2 kaker á 22 cm

Sjokoladebunn med mandel og tonkabønner
140 g eggeplomme
120 g sukker
75 g kranse xx
140 g eggehvite
40 g sukker
50 g hvetemel
30 g kakaopulver (valhrona)
40 g smeltet smør
2 tonkabønner, revne

Bløt kranse xx med lunkent vann. Piskes luftig sammen
med eggeplommer og sukker.
Pisk deretter eggehvite og sukker.
Lag en emulsjon med det smelta smøret og litt av
eggeplommene. Bland de to piska massene og
tilsett smøremulsjonen. Sikt i det tørre + revne
tonkabønner.
Smør tynt ut og stek på 200 grader ca 10 min.

Kaktus-/limegele´
0,5 l kaktus/lime juice
Skall og saft av 1 lime
200 g sukker
100 g glukose
7 bl gelatin

Kok opp juice og sukker, skum av. Tilsett glukosen
og kok opp en gang til. Skum av og tilsett gelatin.

Mørk sjokolademoussé
125 g eggeplomme
60 g sukker
60 g fløte
310 g mørk sjokolade, 52 % (madesimo fondente)
6 dl lettpisket fløte

Eggeplomme, sukker og fløte varmes til 65 grader.
Tilsett sjokoladen og rør glatt. Vend inn fløten.


Hvit sjokolademoussé med lime og creme fraiche
3 egg
90 g sukker
100 g creme fraiche
200 g hvit sjokolade (bianca edelweiss)
3 bl gelatin
4 dl fløte
Skall og juice av 1 lime

Egg og sukker piskes. Kok opp 1 dl av fløten, tilsett
creme fraiche og varm opp litt til. Tilsett sjokoladen
og rør glatt. Ha i lime og gelatin. Bland med de
piskede eggene og vend inn den resterende kremen
(lettpiskes).


Hvit sjokoladeglasur
170 g hvit sjokolade
170 g kremfløte
50 g glukose
50 g kakaosmør
2 bl gelatin

Litt titanoxyde oppløst i vann.
Kok opp, tilsett gelatin og titanoxyde.

Montering:
I en liten ring legges først en sjokoladebunn.
Deretter mørk sjokolademoussé, en bunn til, litt moussé og så gelé.
Sett på frys til geléen setter seg,
fyll så opp med mørk moussé. Frys.
Når denne er stiv ta den ut og sett en ring som er litt større og høyere utenpå. Fyll opp med den hvite moussén. Frys før glasering.
Pynt etter ønske.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no