Cashew nøttebunn

2 kaker i 20 cm ring

Cashew nøttebunn
100 g farin
100 g brunt sukker
6 stk eggehviter
300 g cashewnøtter (røstede og lettsaltet)

Sukker og eggehviter piskes luftig, hakkede cashewnøtter vendes inn.
Strykes ut på papir eller siliconmatte og stekes ca 8 minutter på 170 °C.

Kremost mousse med lime
3 eggeplommer
50 g sukker
4 ss lime saft eller puré
5 plater gelatin
500 g Tine kremostbase
250 g fløte

Eggeplommer og sukker piskes til «skum» mens gelatinplatene bløtlegges, krystes lett og varmes opp sammen med limesaften. Bland så i den piskede eggemassen og varm opp til ca 55 °C.
Pisk sammen kremostbasen og fløten og ha ca en 1/3 del av dette i den oppvarmede massen før begge blandes sammen.

Lichi moussé
450 g lichipuré
100 g multegelé*
100 g eggehvite
100 g sukkerlake (100 g farin og 35 g vann)
350 g fløtekrem
10 pl gelatin

Oppbløtte gelatinplater varmes opp med Lichipuré og multegelé.
Pisk eggehvitene og tilsett kokende sukkerlake (120 °C) og pisk til massen er nesten kald. Bland fløtekremen inn i eggemassen og ha dette opp i gelatinmassen når den så vidt begynner å tykne.

Bringebærgelé
750 g bringebær
100 g farin
100 g vann
12 pl gelatin

Gelatinplatene bløtlegges mens bringebærene, vannet og sukkeret gis et lett oppkok for så å siles før gelatinplatene tilsettes.

*Multegele´
400 g multe (silt, steinfri masse)
200 g pasjonsfruktpuré
100 g appelsinjuice
100 g farin
7 pl gelatin

Gelatinplatene bløtlegges mens de andre ingrediensene varmes til ca 55 °C før gelatinplatene tilsettes.

Montering:
Bunnen stikkes ut i en 20 cm ring, deretter legges en ring på 18–19 cm (5 cm høy) på bunnen og fylles halvveis opp med kremostmousse. Sett kaken kaldt 1 time før du legger en ring på ca 10 cm og fyller multegelèen i et 1,5 cm tykt lag. Frys kaken før du tar av alle ringene og setter en 20 cm (minimum 5 cm høy) ring på bunnen. Fyll opp med lichimoussé, la den stivne før du heller over bringebærgeléen. Alternativt kan man lage et heldekkende bringebærtrekk av bringebærsyltetøy (400 g uten steiner) varmet opp og blandet med to plater oppbløtet gelantin. Frys kaken før overtrekket helles på. Pynt etter ønske.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no