Grove Knekkebrød

VARENAVN     5 l   
Vann   5 000 g  
Bakemel  4 150 g
Familie base  4 150 g
Opus 3   1 650 g
Gjær 100 g
DEIGVEKT I ALT  15 050 g

Eltetid (avhengig av utstyr) 6+1 min.
Deigtemperatur 26 grader C
Liggetid 60 min. på kjøl
Rasketid 30 min.
Skyvetemperatur 180 grader C
Steketemperatur 180  graderC
Steketid/tralle ovn ca 25 min. Avhengig av ovn

Fremgangsmåte
Deigen eltes (blir meget bløt) og klappes flat ut på en melet bakeplate.
Deigen kjevles til 3 og rulles rett på plater, hulles.
Dekorer med ulike frø og skjær i passe størrelser.
Knekkebrødene steames i ovn ca halvparten av vanlig brød, åpen vifte etter 5 min.

For å dekorere knekkebrødene bruker Kirchert alle typer frø.
– Frø bidrar mye til smaksopplevelsen og synsinntrykket hos forbruker, sier han.
Bakeren velger selv hvilken form knekkebrødene skal ha. Runde, rektangulære, trekantede - det meste er lov. Men det kan være greit å ta hensyn til hva som er praktisk å emballere i flerforpakninger.
Pakking og forsegling Når brødene er ferdig stekte og
klar for pakking, er det noen få ting som er avgjørende for et godt resultat, ifølge bakeren hos Norgesmøllene.
– Det viktigste er å påse at knekkebrødene er helt avkjølte før de pakkes, råder Kirchert. Han anbefaler derfor at man benytter
perforerte poser til pakking, eventuelt annen emballasje som har gode pusteegenskaper.
 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no