Rotspeltrundstykker

Råvarer
3,5 dl vann
350–400 g speltmel
100 g speltperler
100 g knust spelt
100 g gulrot
10 g salt
25 g gjær
Gresskarkjerner til å strø på toppen.

Fremgangsmåte:
• Legg speltperler og knust spelt i
bløt dagen i forveien. Kornet vil da trekke
til seg vann, bli mykt og gi fuktighet til
brødet.
• Bland alle ingrediensene i en bolle og kjør
det i kjøkkenmaskina på lavt tempo i 2–3
min. Skru opp tempo, og kjør deigen fort
i maskinen til deigen slipper bollen.
• La deigen heve i ca 2 timer.
• Del opp og form deigen til rundstykker.
Tips! Bruk vann på bordet og på henda så
ikke deigen klistrer seg. Beregn ca 150 g
deig per rundstykke. Rundstykkene må
bakes i runde former, da deigen er veldig
løs. Formene bør være ca 10 cm i diameter.
• La de ferdig formede rundstykkene heve i
minst 45 min. før steking.
• Stek rundstykkene i ca 25 minutter. Start
med en temperatur på 250 grader, og
skru den deretter ned gradvis til 230
grader.
• Husk å bruke økologiske ingredienser!
Kolonihagen bruker f.eks. økologisk steinmalt
mel fra Holli Mølle og økologisk
norsk gulrot.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no