Pikekyss

Pikekyss
3 eggehviter
150 g sukker

Pisk eggehvitene luftige, spe gradvis med sukker til du har en homogen masse.
Sprøyt topper med tyll på bakepapir. Stek på 100 grader til pikekyssene er tørre igjennom.

Aprikos/Champagne-krem
90 g aprikospuré
136 g sukker
250 g egg
166 g usaltet smør
1 pl gelatin
Champagne

Ta puré, sukker og egg i en kjele og varm over vann bad til massen tykner lett.
Vend inn temperert smør og smak til med champagne. Avkjøl.

Konfekt
Varm mørk sjokolade til 50–55 grader. Kjøl den deretter ned igjen til 29–30 grader.
Fyll i konfektformer. Dunk formene godt for å få ut eventuelle luftbobler.
Snu formen opp ned over sjokoladebollen og dunk undersiden med en palett til all overflødig sjokolade har rent ut. Skrap av den siste sjokoladen med en palett.
Når skallene har stivnet kan de fylles.

Salt karamell/Melkesjokolade ganache
70 g sukker
2,5 dl fløte
400 g melkesjokolade
Salt

Lag mørk karamell av sukkeret.
Kok opp fløten og smelt sjokoladen i vannbad.
Hell den kokende fløten over karamellen.
Vend gradvis fløten sammen med sjokoladen.
Har du stavmikser kan du kjøre ganachen en liten stund for å få den ekstra glatt i konsistensen.
Smak til med salt.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no