Rømmefjell

Rømmefjell
100 g Seterrømme
100 g naturell Philadelphia
75 g marengs
125 g kremfløte
2,5 pl gelatin

Pisk 100 g sukker og to eggehviter til marengs, vei opp 75 g i en bolle.
Pisk deretter kremfløten til lett krem.
legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ett par minutter.
Varm opp ca. halvparten av Philadelphiaen og bland den med den oppbløtte gelatinen.
Så blander du sammen all Philadelphiaen og rømmen, bland godt så det ikke blir noen klumper.
Vend oste- og rømmeblandingen forsiktig sammen med marengsen, deretter vend inn krem. Støpes i form og fryses.

Multe claofoutis
1,2 dl melk
2 egg
2 eggeplommer
475 g sukker
1 ss mjøl
½ ss creme fraiche
150 g multer

Kok opp melk, vaniljestang og creme fraiche.
Bland sukker og mjøl for å unngå klumper, pisk dette godt sammen med eggeblandingen.
Spe forsiktig den kokende melken over i eggeblandingen.
Pisk godt.
Fyll smeten i ildfaste porsjonsformer og stek på 175 grader i 12–17 min. (kommer an på størrelsen på formen).

Krumkakebunn
2 egg
125 g sukker
100 g potetmjøl
100 g kveitemjøl
100 g smelta margarin

Knapt 1 dl vann med litt eddik i. Visp egg og sukker til eggedosis.
Vend inn resten av ingrediensene.
Eddiken hører til for at fettet ikke skal piple ut under steking.
Må stekes med en gang.

Lakkasaus
Kjør multer og sukkerlake med stavmikser, sil og smak til med lakka-likør.

Ferskost-is
156 g melk
40 g fløte
250 g Seterrømme
125 g sukker
100 g Philadelphia ost

Kok opp halvparten av melken sammen med sukkeret til det er løst opp.
Bland melkeblandingen sammen med alle de andre ingrediensene og kjør alt sammen med stavmikser.
Frys ned og rør kontinuerlig.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no