Suksess-kake

Nøttebunn
4 stk eggehviter
150 g melis
150 malte mandler/hasselnøtter

Pisk eggehviter stive. Bland nøtter og melis og vend det sammen med de piskede eggehvitene. Fyll i smurt form og stek på 180 grader i 10 min.

Eggekrem
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker.
Hell fløten over eggene mens du pisker.
Ta kjelen over svak varme igjen og rør med slikkepott til blandingen tykner.
Del smøret i terninger og rør de inn i eggeblandingen.
Avkjøl, fyll så i 16 cm ring og frys.

Rom-/Sviskemoussé
300 g kremfløte
90 g sukker
110 g eggeplommer
50 g svisker
Rom (helst mørk)
6 pl gelatin
300 g kremfløte

Kok opp 300 g kremfløte og sukker.
Spe den varme fløten over eggene.
Sett kjelen tilbake på varmen og varm forsiktig til fløteblandingen tykner.
legg gelatinbladene i kaldt vann i et par minutter og rør de i fløteblandingen.
Avkjøl til ca. 35-40 grader. Pisk den resterende fløten til bløt krem. Vend så sammen med fløteblandingen.
Smak til med rom og hakkende svisker.
Fyll i 22 cm form. legg den frosne eggekremen i midten før moussen blir for stiv.
Frys kaken igjen.

Kakaoglasur
360 g sukker
300 g vann
195 g kremfløte
150 g kakao
11 pl gelatin

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i et par minutter. Bland resten av ingrediensene og kok opp, tilsett gelatin og avkjøl til ca. 30 grader. Dette er fin glaseringstemperatur.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no