Hveteboller

200 stk.

10 000 g hvetemel
3 000 g sukker
300 g salt
150 g malt kardemomme
1 000 g fersk gjær
10 egg
5 l H-melk (temperert til ca. 30 grader)
3 000 g smør i terninger
rømme eller crème fraîche
solbær

Ha alle ingredienser unntatt smør, rømme og solbær i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter eller til deigen er smidig og slipper kantene.

Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter.
Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet plastkasse/bakk til heving.

Dekk med plastfolie, sett den lunt, og la den heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 200 boller på ca. 120 g. sett dem på melet underlag, dekk med plast, og la dem heve i ca 30 minutter.

Kjevle hver bolle til ca. 15 cm i diameter. Legg dem på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve til dobbel størrelse.

Pensle bollene med sammenvispet egg, legg 1 ss rømme eller crème fraîche på midten, og legg på 2 ss solbær.

Strø på 1 ts sukker på toppen av bærene.

Stek bollene ved 180–200 grader i 10–15 minutter.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no