Ungarsk festbrytebrød

750 g H-melk
1000 g hvetemel
20 g salt
30 g sukker
25 g gjær
50 g meierismør

Bruk romtempererte råvarer.
Bland alle ingrediensene, men hold igjen smøret til senere i elteprosessen.
Kjør deigen i ca 4 min på sakte fart.
Deretter økes hastigheten. Kjør deigen i ca 6 min.
Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.
Nå tilsettes smøret som er skåret i terninger. Kjør deigen på sakte fart til smøret er kjørt helt inn i deigen.
La deigen hvile i ca 1 time.

Del deigen i emner. 6 stk på 100 g og 1 stk på 300 g for hver krans og slå de opp til runde kuler.
La emnene hvile i 10 min.

Slå opp emnene og rull disse ut til pølser. Flett de små emnene sammen slik at de danner den indre kransen. Rull ut det store emnet slik at det når rundt hele den indre kransen og sammenføy endene. Legg endene på de små emnene over og under den ytre sirkelen slik at de griper rundt sirkelen. Legg kransen på plate med bakerpapir.
Hev kransen i ca 45 minutter på 25 grader. Bakverket strykes med egg.

Stek i steinovn på 220 grader til du får en fin gyllenbrun farge.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no