Pecanbrød

ca. 15 stk.

4,25 dl vann
3,75 dl rødvin
800 g hvetemel
100 g sammalt rug fin
100 g sikta rug
20 g salt
25 g gjær

Bruk romtempererte råvarer.
Bløtlegg nøttene i vinen i minimum 2 timer før du skal
bruke dem.
Sil av rødvinen fra nøttene og bruk denne som væske i
deigen.
Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl av vannet
og nøttene til senere i elteprosessen.
Kjør deigen i ca 4 min på sakte fart. Deretter økes
hastigheten. Kjør deigen i ca 8 min.
I dette momentet tilsettes den siste dl med vann litt
etter litt i små mengder.
Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.
Nå tilsettes nøttene. Kjør deigen på sakte fart til
nøttene er jevnt fordelt i deigen.
La deigen hvile i ca 2 timer.
Legg deigen på melet bakebord og strekk deigen ut til
en firkant. La deigen hvile i ca 20 min.
Del ut firkanter på ca 100-150 g og vri emnene slik at de
ser ut som de er tvunnet.
Legg brødene på linduk eller plater til heving
Hev emnene i ca 45 minutter på 25 grader. Stek på
230 grader rett på herten eller på plate i steinovn til du
får en fin gyllenbrun farge.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no