Rustic baguette

9 dl vann
1000 g hvetemel
20 g salt
20 g gjær

Bruk romtempererte råvarer.
Bland alle ingrediensene, men hold igjen 2 dl
av vannet til senere i elteprosessen.
Kjør deigen i ca 6 min på sakte fart. Deretter
økes hastigheten. Kjør deigen i ca 8 min.
I dette momentet tilsettes de siste dl med
vann litt etter litt i små mengder.
Deigen skal nå være bløt og smidig og ha en
blank overflate.
La deigen hvile i ca 2 timer.
Del deigen i emner på 350 g og slå dem forsiktig
opp til runde kuler. Her er det viktig å ta
vare på den strukturen som deigen har skapt
gjennom hviletiden.
La emnene hvile i 30 min.
Slå opp emnene forsiktig til baguetter. Igjen er
det viktig å bevare strukturen.
Hev baguettene på melet duk i ca 10–15
minutter.
Disse baguettene skal ikke snittes, men
sprekke naturlig opp.
Stek direkte på herten med verken opp på
230 grader til du får en fin gyllenbrun farge.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no