Hvit dame

Hvit dame er en annen gammel klassiker på bløtkakefeltet. Så vidt jeg vet, er den aller vanligst på Vestlandet. Den skiller seg fra bløtkaker flest ved at den kombinerer nøttebunn og sukkerbunn, noe som sammen med de hakkede hasselnøttene gir deilig substans og smak. På bildet har vi i tillegg farget marsipanlokket kritthvitt, slik at damen er i bryllupsskrud.

1 kakering , 24 cm i diameter og 6 cm høy
Nøttebunn
Sukkerbrødbunn
Lett vaniljekrem
½ dl aprikossyltetøy
3 dl kremfløte
1 ss melis
4 ss hakkede hasselnøtter
500 g marsipan

Montering:
Del sukkerbrødbunnen i to. Sett kakeringen på en flat tallerken og legg et lag nøttebunn i ringen.

Fyll vaniljekrem til 1/3 opp i ringen. Legg på det første laget med sukkerbrødbunn.
Legg på syltetøyet og stryk det utover. Pisk fløten med melisen. Bland 2/3 av kremen med de hakkede hasselnøttene og fyll den på kaken. Stryk jevnt utover. Legg på det siste laget med bunn. Ta av kakeringen. Stryk den siste tredjedelen av kremen på toppen og rundt kanten av kaken.
Kjevle marsipanen tynt ut og legg over så den dekker toppen og kantene av kaken.
Pynt kaken.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no