Sarah Bernhardt

Den legendariske franske divaen Sarah Bernhardt (1844–1923) må ikke bare ha vært en god skuespiller, men også veldig glad i mat, siden det finnes et utall forskjellige retter tilegnet henne. Mest berømt er disse lekre små sjokoladekakene. Ikke bare ser de elegante ut – det har en helt svimlende effekt når den myke sjokoladekremen dukker fram under sjokoladelokket.

Ca. 15 stk.

Makronbunn
160 g mandler
150 g melis
60 g sukker
30 g eggehvite (1 stk.)

Kjør mandler, sukker og melis i en matprosessor slik
at blandingen blir helt finhakket. Kna inn eggehviten
til massen er jevn og fast. Rull ut massen til en pølse,
ca. 5 cm tykk. Kutt i skiver som er 1 cm tykke og legg
dem på et stekebrett med bakepapir. Forvarm stekeovnen
til 180 °C og stek makronbunnene til de er gylne, ca. 15 minutter. La bunnene avkjøles i romtemperatur.

Sjokoladekrem
60 g mørk sjokolade (helst 60–70 % kakaomasse)
2 dl fløte

Finhakk sjokoladen. Kok opp fløten og hell den over
sjokoladen. Rør til all sjokoladen er løst opp og sett
kremen til avkjøling i kjøleskapet til den blir helt kald.
Pisk den kalde sjokoladekremen stiv. Fyll sjokoladekremen
i en sprøytepose med rund tyll med diameter på ca. 5 mm. Sprøyt sjokoladekrem på makronbunnene.
Sett dem i fryseren til kremen stivner.

Smeltet mørksjokolade
Dypp kakene i smeltet sjokolade slik at du får et
sjokoladedekke på kremen, men ikke på bunnen.
Pynt med en mandel på toppen.

Variasjon: Det er delte meninger om hvordan en ekte Sarah
Bernhardt lages. Det er også mulig å variere bunnene: Både
marengsbunn og kransekakebunn er for eksempel veldig gode
alternativer.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no