Blomsterfin kransekake

Ingredienser
500 g mandler
500 g melis
3-4 stk eggehvite

Melisglasur:
180 g melis
1 stk eggehvite
5 dråper sitronsaft

Pynt:
Kandiserte blomster fra PCB-Création og sukker perler til pynt.

SLIK GJØR DU
Skold mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.

Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.

Melisglasur:
Bland alle ingrediensene til melisglasur godt sammen.
Glasuren skal være glatt og blank.

Montering:
Sett kransekakeringene oppå hverandre med litt melisglasur som lim mellom ringene.
Fest kandiserte blomster, sukkerperler eller annen pynt med melisglasur.

FOTO: Opplysningskontoret for brød og korn/Trine Thorsen


 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no