Grovt brød med BYGGRYN

Poolish:
250 g siktet hvetemel
250 g vann
5 g gjær

Skålding:
600 g Regal byggryn
1200 g vann

Påslag:
1200 g siktet hvetemel
300 g sammalt hvete grov
650 g fullformalt hvete
1400 g vann, påslag
60 g gjær, vanlig blå
50 g vacumsalt

Eltetid 6+6
Deigtemperatu 24-25
Liggetid 60 min + 15 min rundtvirket
Rasketid ca 1 time under plast
Ovnstemperatur 240-220
Steketid 35-40 min

FREMGANGSMÅTE:

Skålding:
Vann kokes og helles over byggrynene, dette skal stå til
dagen etter for at grynene skal bli gjennommyke.

Poolish:
Bland mel vann og gjær, la dette stå til det har kommet
skikkelig i gang, ca 3 timer.

Sil av resterende vann fra byggrynene.
Bland alle ingrediensene bortsett fra byggrynene, kjør
deigen til du har et godt glutennettverk, deretter tar du i
byggrynene og elter sakte til du har en smidig og jevn deig.
Deigen er løs og egner seg fint til å steke rett på herten eller
i form. Mange synes byggmel gir en litt skarp smak, ved å
bruke hele bygg-gryn får du et mye mildere produkt med
en spennende tyggeopplevelse. Byggmel gir også en rask
nedbrytning av deigen p.g.a høy enzymaktivitet. Hele gryn
er mye snillere med deigen vår og gjør det lettere å ha lang
hviletid.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no