Grovt brød med HEL RUG

Poolish:
250 g siktet hvetemel
250 g vann
5 g gjær

Skålding:
500 g Regal rughelkorn
500 g vann

Påslag:
1150 g siktet hvetemel
100 g samnalt rug mellomgrov
500 g sammalt hvete grov
500 g fullformalt hvete
1400 g vann, påslag
60 g gjær, vanlig blå
50 g vacumsalt

Eltetid ca 6+4
Deigtemeratur 24-25 C
Liggetid 60 min + 15 min rundtvirket
Rasketid ca 1 time under plast
Ovnstemperatur 240-230 C
Damp 10 sekunder
Steketid 35-40 min

FREMGANGSMÅTE:

Skålding:
Kok opp vann og hell over den hele rugen.
La dette stå til dagen etter.

Poolish:
Bland mel, vann og gjær til en jevn røre, la dette stå til det
har kommet skikkelig i gang, ca 3 timer. Poolishen vil gjøre
deigen din mer sterk og smidig, samtidig som den er med
på å utvikle smak.

Bland alle ingrediensene bortsett fra skåldingen og elt
deigen til den har et godt utviklet gluten.
Deretter har du i den hele rugen og elter deigen jevn og
smidig på lav hastighet. Dette er en løs deig som egner seg
fint til å skyves rett på herten eller i form. Brødene er saftige
med deilig rugsmak. Rug helkorn smaker veldig godt også
som dekor på brødet.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no