Grovt brød med HAVRE

Poolish:
250 g siktet hvetemel
250 g vann
5 g gjær

Skålding:
500 g Regal steinmalt havremel
750 g vann

Påslag:
1250 g siktet hvetemel
200 g havregryn
200 g havrekli
600 g fullformalt hvete
1600 g vann, påslag
60 g gjær, vanlig blå
50 g vacumsalt

Eltetid ca 6+6
Deigtemeratur 24-25 C
Liggetid 60 min + 15 min rundtvirket
Rasketid ca 1 time under plast
Ovnstemperatur 240-230 C
Steketid 35-45 min

FREMGANGSMÅTE:

Skålding:
Kok opp vann og hell over steinmalt havremel, rør til grøt.
La dette bli kaldt.

Poolish:
Bland mel vann og gjær til en jevn røre, la dette stå til det
har kommet skikkelig i gang, ca 3 timer. Poolishen vil gjøre
deigen din mer sterk og smidig samtidig som den er med å
utvikle smak.

Bland alle ingrediensene bortsett fra skåldingen og elt deigen
til den har et godt utviklet gluten.

Deretter har du i havreskåldingen og elter deigen jevn og
smidig. Dette er en løs deig som egner seg fint til å skyves
rett på herten eller i form. Brødet er mildt, liker seg i matboksen
og ved siden av suppetallerkenen.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no