VANILJEPARFAIT

Vaniljeparfait
2 g gelatin
500 g fløte
2 vaniljestenger
150 g eggeplomme
200 g sukker
100 g vann

Kok vanilje, sukker og vann til 121 grader.
Hell i eggeplommene mens det vispes på full fart.
Bløtlegg gelatin, smelt den og ha den ned i den kremige eggeblandingen, vend til slutt inn lettpisket krem.

INNLAGTE KUMQAT
100 g kumqat
150 g sukker
150 g vann
½ stjerneanis
¼ vaniljestang
Litt ingefær

Kok en lake med sukker, vann og krydder, hell over kumqaten å la det stå kaldt til dagen etter.

BUTTERDEIG
300 g vann
1 ts salt
500 g hvetemel
50 g smør
500 g meierismør

Elt deigen godt, pakk inn smøret, kjevl ut 1x3, 1x4, 1x3, 1x4.
La deigen hvile i 15 minutter mellom hver gang og en time før utkjevling. Kjevl ut til 3 mm med sukker istedenfor mel, kutt til så den passer på en plate. Legg bakepapir på begge sider og stek mellom to plater.
Kutt til for å bruke som bunn.

BJØRNEBÆRSORBET
1000 g bjørnebærpuré
260 g sukker
50 g glykose
120 g vann
2 g stabilisator til sorbet

Kok lake på alt annet en puréen, bland så laken med puréen.
La den hvile en time og kjør den i ismaskin.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no