Nektarinblings

2 skiver landbrød – bruk gjerne surdeigsbrød
2 nektariner
¼ vaniljestang
100 g sukker
50 g usaltet smør
1,5 cl brandy (valgfritt)

Smør landbrødskivene med smør.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut de svarte frøene. Grovhakk vaniljestangen med en kniv. Ha vaniljefrøene, den hakkede vaniljestangen og sukkeret i en blender eller i et litersmål og bruke en stavmikser til å hakke og blande vaniljen, vaniljestangen og sukkeret godt.
Del nektarinene i to og fjern steinene. De halve nektarinene deles så i 4–5 båter.
Nektarinbåtene blandes godt sammen med vaniljesukkeret. Tilsett eventuelt brandy.
La det stå og trekke i bollen på kjøkkenbenken i ca. 20–30 minutter.
Smør landbrødskivene med smør og legg dem ned i en langpanne med nektarinbåtene på toppen. Juicen som har dannet seg i bollen, helles over
nektarinbåtene.
Bak i stekeovnen på 200 °C i ca. 25 minutter. Server med en skje crème fraîche, vaniljekrem eller vaniljeis.

En dessert som gir evig liv!!
Navnet nektarin kommer av ordet nektar, den konsentrerte essensen av fruktsaften som anses å være gudenes drikk, en drikk som gjorde gudene udødlige og gav dem evig ungdom – enda en grunn til å lage denne blingsen.
Det syrlige landbrødet smaker fortreffelig når det blir ristet og med en frisk og søtlig topping av nektarin og vanilje er det den perfekte sommer desserten. Du kan også byttet ut nekrtarin med rabarbra.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no