MONT BLANC

Mandelanslag duchesse
1,5 liter egg
200 g eggeplommer
1000 g sukker
200 g mandelmel
875 g hvetemel

Pisk opp egg, eggeplommmer og sukker.
Sikt melet.
Vend mel og mandelmel i eggene.
Fyll ringene ¾ opp og stek bunnene på 180 grader i ca 30 minutter.

 

Bær kompott
1400 g bringebær
100 g sitronpuré
450 g sukker
350 g bringebærpuré
10 stk gelatinblad

Kok opp sukker med litt vann, tilsett bringebær og kok opp igjen.
Ha i gelatinen og til slutt de tinte puréene.
Støp innlegg som er 2 cm mindre i diameter enn kaken, settes på frys.

 

Italiensk marengs
500 g eggehvite
850 g sukker
2 dl vann

Kok opp sukker og vann til 121 grader.
Når sukkeret når temperaturen 115 grader piskes eggehvitene på full fart. Slå i sukkeret i en tynn stråle på lav hastighet, visp deretter marengsen fast og kald på middels hastighet.


Sitronkesella/Kesammousse
320 g eggeplommer
640 g sukker
200 g vann
2000 g Kesella/tyrkisk youghurt/kesam
2300 g fløte (lettpisket)
150 g sitronpuré
15 stk gelatinblad

Pisk eggeplommer på full fart i maskinen.
Kok opp sukker og vann til 121 grader og slå det over eggeplommene i en tynn stråle.
Senk hastigheten til middels fart.
Bland sitronpuré og kesella.
Tilsett gelatinblader i eggeplommene, deretter kesella og til slutt vendes fløten i.

 

Montering
Legg plastbånd i kakeringene, deretter en duchesse bunn som er delt i tre. Legg i en bærkompott, fyll opp med mousse til 4 cm og legg på den siste bunnen. Sett kaken på frys. Ta ut kaken og stryk et tynt lag bringebærsyltetøy på toppen. Sprøyt så på italiensk marengs som du brenner av med en gassbrenner.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no