Napoleonskake

Bunn (butterdeigsbunn )
1000 g mel
10 g salt
100 g smør
5 stk eggeplommer
525 g vann
900 g usaltet smør, eller rullemargarin

Bland deigen og la den stå å hvile 4 timer på kjøl.
Bank ut smøret (10-12 grader). Når smøret har rett temperatur, kjevles deigen ut og smøret brettes inn. Deigen kjevles deretter 2x3 først dag, neste morgen kjevles deigen på nytt 2x3 og deretter 2x3 før du går hjem. Neste dag kjevles deigen ned til 1,7 mm, stipples og bakes av på 200 grader.


Andre ingredienser
Eplesyltetøy
Bringebærsyltetøy
Vaniljekrem
Fondant
Fløte


Fremgangsmåte
Vend en bunn opp ned og stryk på med et tynt lag bringebærsyltetøy. Varm opp fondant, og smør dette opp på bringebærsyltetøyet, så det blir litt rosa. Settes til siden. Ta en ny bunn og stryk på eplesyltetøy ca 3-4 mm. Legg på neste bunn og stryk på vaniljekrem 7-8 mm og deretter pisket fløte 1,5 cm. Legg på bunnen med fondant og kutt opp i passelige stykker/kaker. Pyntes.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no