Jordbærsuppe

Denne oppskriften er til 4 personer.

Først må rørene lages. Jeg laget dem i overheadsplastikk. Rull en passende størrelse og tape dem. Tape igjen den ene enden, for da renner ikke fyllet ut.


Limemousse
50 g limejuice
50 g italiensk marengs
50 g halvpisket krem
1,5 pl gelatin

Smelt gelantinen i puréen, bland i italiensk marengs og til slutt kremen.
Fryses i de tynneste rørene.


Vaniljebavaroise
40 g fløte
40 g melk
½ stk vaniljestang
25 g eggeplommer
20 g sukker
1,5 pl bløtlagt gelatin
90 g halvpisket krem

Kok opp fløte, melk og vaniljestang. Bland eggeplommer og sukker. Spe den varme melken i eggene og legeres 85°C, tilsett gelatinen og sil. Vend inn kremen ved 30°C. Fylles i 2 rør, og stapp i en frossen limemousse. Settes på frys.

Temperer hvit sjokolade på et grønt ark, og rull den frosne vaniljebavaroisen/limemoussen på arket. Settes på frys. Grønt ark er laget ved å bruke kakaofett og grønn sjokoladefarge, som strykes utover overheadsplastikken. Nå kan jordbærsuppen lages. Den tåler å stå et par dager på kjøl.


Jordbærsuppe
400 gr modne og smaksrike jordbær
1 stk vaniljestang
1 stk kanel
1 stk anis
2 ss sukker
2,5 dl musserende vin av god kvalitet

Bland alt i en bolle som settes i kokende vannbad.

VIKTIG: Trekk 3 lag med klingfolie over bollen. Plastikken vil blåse seg opp som en ball pga varmen. Etter en time i vannbad siles suppen, IKKE press jordbærene, bare sil suppen. Avkjøles.

Nå kuttes jordbær som legges i bunnen av tallerkenen. Hell den avkjølte suppen over og kutt rørene i passe størrelse og legg oppi. Du kan friske suppen opp med litt musserende vin før du heller suppen i tallerkenen, men det er valgfritt. Vaniljebavaroise/limemoussen må være tint når de legges i jordbærsuppen.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no