HVIT SJOKOLADEMOUSSE

Mandelbunn
125 g mandler
125 g melis
80 g eggehvite

Pisk opp eggehviten. Kjør mandler og melis grovt i en foodprosessor. Bland og lag to tynne bunner som stekes på 180°C i 10 minutter.


Vaniljeflarn
50 g smør
50 g glykose
45 g sukker
50 g mel
25 g mandelmel

Alt blandes, kjevles ut til tynne bunner. Stekes på 200°C i 6 minutter.


Rabarbrakompott
300 g rabarbra
10 g sitronsaft
80 g sukker
3 g agar
5 g lakrispulver

Alt kokes til en kompott, men ikke kok den i stykker.
Rabarbraen skal være mør, men fast. Helles i form og fryses.


Hvit sjokolademousse:
150 g melk
150 g fløte
20 g revet frisk ingefær
75 g eggeplomme
250 g sukker
200 g hvit sjokolade
50 g gelatinmasse
500 g halvpisket krem

Kok opp fløte, melk, ingefær, sukker og eggeplommer til 85°C. Sil og hell blandingen over sjokoladen. Tilsett gelatinmassen. Avkjøles til 30°C og tilsett kremen.

I disse formene legger du først i sjokolademoussen, så rabarbrakompotten, vaniljeflarn og tilslutt mandelbunnen.
Fryses.

Tas ut og sprayes med kakaofett og hvit sjokolade. 50/50 blanding. Tilsett titandioksyd hvis du vil ha overflaten på kaken hvit.

Pyntes etter eget ønske. Jeg har temperert sjokolade, strøket det over litt rosa farge og kuttet den i firkanter. Oppå kaken er det lettkokt rabarbra og sitrontimian.

Denne oppskriften er til 2 kaker.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no