Sablè

Sablédeig
250 g hvetemel
100 g melis
3 g salt
10 g bakepulver
Frø fra 1 stk vaniljestang
125 g meierismør
60 g eggeplommer

Kjør alt raskt sammen i en foodprosessor. Hvil en time på kjøl. Kjevles ut til 12 stk på 2,5 mm. Stekes på 200°C i 8 minutter eller til de er gyldne.


Pasjons kuler
1 dl pasjonspuré
10 g sukker
1 ss maizena

Alt blandes og kokes opp. Kok i 1 min, og frys i 12 små halvkuler.


Pasjons mousse
Til 12 halvmåner.
150 g italiensk marengs
150 g pasjonspuré
150 g halvpisket krem
4 pl bløtlagt gelatin

Smelt gelatinen i puréen, bland i italiensk marengs og tilslutt kremen.
Fylles i former og legg i pasjonskulen. Pass på at halvkulen
dekkes helt av pasjonspuré. Settes på frys.


Sjokoladeganache
375 g fløte
750 g sjokolade

Varm opp fløten, hell den over finhakket sjokolade. Varm opp til
60°C, og kjøres i foodprosessor mens du sper i kald fløte til passe konsistens.

Trekk pasjonsmoussen med sjokoladeganachen. Settes på en sablé, og pyntes med friske bringebær rundt og sjokoladekrøller.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no