Kokosmousse

Sjokoladebunn
130 g sukker
80 g hvetemel
20 g kakao
2,5 g natron
2,5 g bakepulver
1/2 ts salt
45 g egg
0,5 dl melk
0,3 dl olje
0,7 dl kokende vann

Alt det tørre blandes. Ha i egg, melk og olje. Tilsett kokende vann.
Røren fylles i springform 22 cm. Stekes på 170 ˚C.

Appelsinkrem
63 g eggeplommer
75 g appelsinsaft
63 g smør i terninger
88 g sukker
100 g creme fraiche
1,5 pl gelatin
Litt appelsincest

Eggeplommer, sukker, creme fraiche, appelsinsaft og cest varmes til 84˚C over vannbad. Tilsett gelatin og montér inn smøret.

Kokosmousse
300 kokospuré
300 g fløte
6 pl gelatin
Italiensk marengs (se fremgangsmåte under)

Pisk fløten lett. Varm opp kokospuré og ha i bløt gelatin. Vend det sammen og fyll i formene.

Italiensk marengs
200 g sukker
10 g eggehvitepulver
1 dl vann

Vann og sukker kokes til sukkerlake ved 121 grader.
Tilsett eggehvitepulveret og pisk i maskin til det er stiv marengs.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no