Håndlagde marsipanegg

5000 g Odense Kranse xx
2500 g Odense Valencia overtrekksmarsipan

Fremgangsmåte
Odense Kranse xx og Valencia overtrekksmarsipan kjøres sammen.
Vei opp stykker på 45-50 gram og rull dem til egg i eggerulleren, eller for hånd.

La eggene stå og tørke i 1-2 dager før de dyppes.
Dyppes to ganger i temperert Covertyr Belcolade mørk.

Håndlagede marsipanegg med skogsbær
5000 g Odense Kranse xx
2500 g Odense Valencia overtrekksmarsipan

Fremgansmåte
Odense Kranse xx og Valencia overtrekksmarsipan kjøres sammen.

Skogsbær puré
1000 g frosne skogsbær
250 g melis

Bærene fordeles i en kantplate og melisen drysses over. Varmes i ovnen på 180 grader i 16-17 minutter. Bærene avkjøles og blendes.
Puréen må oppbevares på kjøl og brukes innen få dager.

750 g skogsbærpuré tilsettes i marsipanen og blandes godt sammen. Vei opp stykker på 45-50 gram og rull dem til egg i eggerulleren, eller for hånd. La eggene stå og tørke i 1-2 dager før de dyppes. Dyppes to ganger i temperert Covertyr Belcolade hvit.

Holdbarhet på skogsbæreggene er ca 3 uker.

TIPS:
Ved hjelp av eggerulleren får du laget mange egg på kort tid.
• eggene er på 45-50 gram pr. stykk
• man kan rulle 5 stk av gangen.
• lag en marsipanrull på 450-500 g
• del i 10 like store stykker.
• eggene blir ca. 3,5 cm i bredden og ca. 4,5 cm i høyden.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no