Regina påskemousse

Paté a bomb
300 g eggeplommer
600 g sukker
50 g vann

Fremgangsmåte
Kok sukker og vann til 118 grader C og hell dette inn i eggplommene under omrøring. Dette piskes til en fyldig eggedosis.

Sjokoladesmete
900 g Icam Regina 62% couverture 148311
400 g fløte
1200 g bløtpisket fløtekrem, 4 grader C

Fremgangsmåte
Smelt sjokoladen og bland med fløten som er varmet til ca. 45-48 grader. Kjøres med stavmikser til emulsjon.

Appelsinkrem
1000 g fløte
20 g Pregel appelsinpasta 2245372
20 g Pregel vaniljepasta Bourbon 2252602
200 g eggeplommer
20 g maizenna
200 g sukker
10 pl gelatin (eller 20 g gelatinpulver og 80 g vann)

Fremgangsmåte
Start med å lage appelsinkremen.
Legér fløte, sukker, appelsinpasta, vaniljepasta, eggeplommer og maizenna. Ha i bløytet gelatin. støpes i silikonmatter e.l. som er ca Ø 11- 14 cm, og fryses. Pisk opp 1200 g fløtekrem og sett på kjøl.

Montering av krem
Paté a bomb avkjøles noe, før den blandes med sjokoladesmeten.
(Tips: Legg sammen temperaturen på paté a bomb og smete. Del den på to, og den skal ikke være under 41oC). Etter at disse to massene er blandet tilsettes 1/3 av fløtekremen og blandes med slikkepott. Tilsett resten av kremen og vend inn på samme måte.

Montering av kake (resepten passer til 6 stk 18x5cm ringer)
• Legg inn plastbånd (17NS AH50).
• Legg inn ønsket kakebunn (sjokoladebunn, nøttebunn.)
• Stryk ut et lite lag mousse over bunnen og legg på den frosne
appelsinkremen
• Fyll opp med mousse, stryk av og frys.

Når moussen er frossen glaseres den med Pregel Mirror sjokolade (2234402). Kan selvfølgelig pyntes individuelt, eller som vist på bildet med følgende produkter:
7369550 Mørke sjokoladeegg
7369551 Hvite sjokoladeegg
7389504 Gul spirelli
1824079E Derkorflak gul
4422035AS Sukkerblomst 24mm
4422303B Orkidé i sukker
Stone serveringsbrett – en spennende nyhet.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no