Baileyscupcakes

Baileys har en herlig, silkemyk smak, og Baileyscupcakes er en spennende variant. Velg mellom fem forskjellige smaker. Disse passer utmerket på kakebordet uansett sesong.

Ca 20 stk.

Du trenger:

RØREN
2 egg
125 g margarin – romtemperert
250 g hvitt sukker
125 g brunt sukker
5 dl hvetemel, siktet
125 g kakaopulver
2 ts vaniljeekstrakt
¼ ts salt
1 ½ ts bakepulver
1 ¼ dl rømme
3 ¾ dl Baileys (original)

Slik gjør du:
• Forvarm ovnen til 175 °C.
• Sett 20 cupcakeformer i to muffinsbrett.
• Rør margarin og sukker lett og luftig.
• Tilsett eggene, ett av gangen. Visp godt mellom hver gang.
• Tilsett vaniljeekstrakt.
• I en annen bolle sikter du inn hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt.
• Tilsett Baileys i margarinen – og sukkerblandingen vekselvis med melblandingen.
• Visp alt med en elektrisk håndmikser på middels hastighet.
• Fyll cupcakeformene ca 2/3 fulle.
• Stek kakene midt i ovnen i ca 20 minutter.
• Ta dem ut av ovnen og avkjøl dem i muffinsbrettet i ca 10 minutter. Sett cupcakene på en rist og la dem bli helt avkjølt.

FROSTINGEN
100 g Philadelphiaost
250 g margarin – romtemperert
12 – 14 dl melis
8 – 12 ss Baileys, velg mellom fem forskjellige smaker
Visp sammen margarin, Philadelphiaost og melis. Vend inn Baileys. Frostingen skal ha en fast, smørbar konsistens.

PYNTINGEN
Bruk tipp nr 2D fra Wilton. Dryss gullkuler eller annen pynt på cupcakene.

TIPS: Vil du ikke bruke alkohol, kan du erstatte Baileys i frostingen med 8-10 ss sjokoladesaus.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no