Landslagets bagetter

Poolish:
500 g vann
500 g hvetemel

Hoveddeig:
3000 g hvetemel
2000 g vann
50 g gjær
75 g salt

Fremgangsmåte:
Polishen lages ved at kaldt vann blandes med hvetemelet. Dette skal bare blandes lett sammen. Dekk til polishen godt og la den stå i romtemperatur i 8 til 12 timer før du skal bruke den.

Når hoveddeigen skal settes bruker du direkte deigføring, men du kan holde igjen litt av vannet, da sugeevnen til hvetemel kan variere. Eltetiden vil variere da ingen eltemaskiner er like og de varierer på størrelse.

Dersom deigen er for kompakt eller du ønsker å kjøre inn mer fuktighet, tilsetter du mer vann når deigen begynner å slippe bollen, men før den er ferdig eltet. Den ferdig eltede deigen bør ligge på 23 til 25 grader.

Deigen skal hvile mellom 90 og 120 minutter før du former bagettene. Du bør vende deigen to ganger i løpet av hviletiden. For å få størst mulig poring i bagetten er det viktig å behandle den minst mulig fra du begynner å bake den ut til du setter den på hev.

Bagettene skyves på 250 grader, med ett sekund damp. Deretter senkes temperaturen til 220 grader og bagettene stekes i ca 21 minutter.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no