Speltboller

Eltetid: 6 sakte + Ca 3 hurtig
Deigtemperatur: 26 C
Hviletid: 15 min.
Rasketid: Ca 1 time
Steketemp./- tid: 240 C, ca 8 min.
Bruttovekt per enhet: 80 g
Antall enheter: 47 stk.

1 000 g vann
1 100 g Fibra Fullkornsspeltmel
1 000 g hvetmel siktet
300 g sukker
150 g gjær
150 g bakefett, Opus 5
50 g brødforbedrer, Opus 230
25 g salt
20 g kardemomme
3 795 g total

Fremgangsmåte:
Vei opp samtlige ingredienser.
Speltmel tåler ikke så høy intens elting som tradisjonell hvetemel. Derfor må man passe på at deigen eltes lengre på saktere fart enn ved tradisjonelle bolledeiger.

Når deigen nærmer seg ferdigeltet, kan man "stramme" opp deigen med litt elting på hurtig fart. Her vil det variere fra eltemaskin til eltemaskin.

Deigen deles, heves og stekes som tradisjonelle boller.

Velbekomme!

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no