Landbrød med rug

Eltetid:
7 sakte + ca 2 min. hurtig, eltes elastisk Deigtemperatur: 26 C

Hviletid:
15 min.

Oppslag: Rundstekt

Dekor:
Fibra Fullkornsrugmel, drysses over etter rask

Rasketid: ca 50 min.

1 000 g vann
1 250 g hvetemel, siktet
450 g Fibra Fullkornsrugmel
50 g gjær
50 g brødforbedrer Opus 230
25 g salt

Fremgangsmåte:
Det er alltid en fordel å legge i bløt de grove korntypene. Tilsett alt vann i gryten sammen med Fibra Fullkornsrug. Bland sammen, og la stå i ca 15-20 min.

Vei opp hvetemel og legg det oppå det som ligger i bløt. sammen med gjær, salt og brødforbedrer.

Deigen eltes på sakte fart til alle ingredienser er blandet. Deiger med høy andel rug bør ikke eltes for mye og deigvæsken bør tilpasses slik at deigen ikke blir for løs. Derfor bør disse deigene eltes lengst mulig på sakte fart, og bare "strammes" opp på hurtig fart.

Brødene anbefales å utformes som rundstekte brød. Landbrød bør dekoreres med Fibra Fullkornsrug etter rask, og snittes før skyv på ovnen.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no