Bjølsen Spesial Valnøttbrød

Dette er en resept som gir brød med godt løft, rustikt utseende og et kraftig smaksbilde. Jeg har brukt innslag av Regals kraftige hvetemel Bjølsen Spesial, siktet og sammalt type. Dette gir et høyt vannoppsug, en god stabilitet og spenst, og en stor oppgang i ovnen. For å oppnå en tradisjonell storporet struktur på brødet har jeg unngått å bruke noen form for fett i deigen.

Et saftig tradisjonelt steinbakt surdeigsbrød med valnøtter.
Egner seg godt til smaksrike pålegg eller som tilbehør til supper eller tapas.


INGREDIENSER (Vekt i gram)

Regal Hvetemel Bakeri sekk 1 800,0
Regal Bjølsen Spesial siktet hvete sekk 1 600,0
Regal Bjølsen Spesial Fullkornhvete sekk 400,0
Regal Steinmalt 4-kornmel sekk 1 200,0
Spontansurdeig på rug 1 000,0
Salt 25 kg sekk 100,0
Gjær fersk original blå 1 kg 100,0
Vann (Hold igjen ca. 10%) 3 600,0

Tilsett til slutt og elt sakte inn:
Valnøtter hakkede 5 kg sekk 500,0

Total deigvekt: 10 800,0

Deigvektforslag:

Rustikke brød, runde og avlange 750,0
Rustikke smøbrød og baguetter 400,0

Grovhet: 38%

ARBEIDSBESKRIVELSE

Deigtemperatur: 23-24 grader C

Eltetid: 12+6+2 min

Hviletid: 120 min

Rasketid: 35-45 min Rasketemperatur: I bakeriet Fuktighet: Tørrask

Dampetid: 3 sek

Steketemperatur: Skyves ved 230 grader C steinovn

Avbakningstemperatur, 220-230 grader C

Steketid: Rustikke brød, runde og avlange, 35-40 min.

Rustikke smøbrød og baguetter, 20-30 min.

Tilberedning Dekor: Sammalt rug fin siktes på etter oppslag og brødene snittes rett før steking.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no