Høstbrød med eple og bygg

INGREDIENSER

300 g surdeig - av 150 g hvetemel og 150 g vann

300 g kokt bygg - av 100 g bygg og 2 gram vann

2700 g hvetemel

2100 g vann

300 g eple

60 g salt

 

  

Fremgangsmåte:
Start med å koke bygg. Bløtlegg de 100 g bygg i 200 g vann i ca. 20 minutter. Kok deretter blandingen i 3 minutter før du trekker av kjelen og lar byggen svelle i en time. Avkjøl. 

Elt sammen surdeigen, hvetemelet, vannet og saltet til en smidig og god deig. Når glutennettverket er velutviklet, elter du inn den kokte byggen og epler i terninger. Deigen skal være 25 grader når den er ferdig eltet.

 

Hvil deigen i en bolle i 2 timer. Husk å dekk til bollen med plast. Bak ut brødene og hev de deretter i 45 minutt før steking. Stekes på 240 grader i 35 minutter.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no